Лозови сарми със стафиди и гъби
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми със стафиди и гъби

Лозови сарми със стафиди и гъби

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k1k
Лозови сарми със стафиди и гъби
Снимка: Храна за Душата
1 / 4ВИДЕО
12/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Изкуството да приготвиш вкусно постни сармички си има своите заклети почитатели в наше и ваше лице"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна и лука и ги задушете в загрят тиган с олио.

Изчистете и нарежете на ситно гъбите заедно със стафидите и ги добавете в тигана. Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан копър.

Прибавете жасминовия ориз и запържете, докато зрънцата станат прозрачни. Залейте с чаша вода и изчакайте да изври.

Междувременно почистете и пригответе лозовите листа. Когато плънката е готова, завийте сърмите и ги подредете в тенджера. Похлупете ги плътно с чиния и ги оставете да врят на котлона около 30 минути.

Сервирайте лозовите сарми като гарнирате с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: