Лозови сарми със стафиди и гъби

12/09/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2055
"Изкуството да приготвиш вкусно постни сармички си има своите заклети почитатели в наше и ваше лице "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна и лука и ги задушете в загрят тиган с олио.

Изчистете и нарежете на ситно гъбите заедно със стафидите и ги добавете в тигана. Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан копър.

Прибавете жасминовия ориз и запържете, докато зрънцата станат прозрачни. Залейте с чаша вода и изчакайте да изври.

Междувременно почистете и пригответе лозовите листа. Когато плънката е готова, завийте сърмите и ги подредете в тенджера. Похлупете ги плътно с чиния и ги оставете да врят на котлона около 30 минути.

Сервирайте лозовите сарми като гарнирате с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар