Пица с прошуто и смокини

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
900
12/09/2018
"Когато готвиш с любов, не правиш просто пица с прошуто и смокини, а приготвяш Храна за душата "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо457
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За приготвяне на тестото смесете маята и желатина в купичка с вода, за да се разтворят. Разбъркайте и оставете сместа на стайна температура, докато се активира маята. Когато това стане, добавете в купата 2 с.л. зехтин, яйцето, щипка сол, 150 г от брашното и започнете да месите с ръце. Омесете с останалото количество брашно.

Покрийте с прозрачно фолио готовото тесто и приберете в хладилник за половин час. Охладеното тестото разтеглете с ръце с размерите и формата на съда, в който ще печете пицата. Поставете го в тавичката, покрита с лист хартия за печене.

Намажете блата със сметаната, подредете отгоре смокините, нарязани на филийки. Полейте с малко зехтин пицата и печете в предварително загрята на 180° C фурна, първо само отдолу за 15 минути, а после само отгоре за още 15.

Готовата пица поръсете с натрошено краве сирене. Подредете парчетата прошуто и гарнирайте със свежата рукола. За финал залейте с петмеза от червено цвекло и сервирайте.

Дървена мини точилка за пица
Приготвяй си тази рецепта с:
Дървена мини точилка за пица
8.80 лв.
Виж ››

За да приготвите перфектната домашна пица, трябва да започнете от перфектните кори, а тях ще получите благодарение на мини точилката за пица. Бързо, лесно и удобно разточване до желаната дебелина. Тънка, хрупкава пица ала Италия с практичната мини точилка за пица.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар