Солена спаначена торта с картофи

13/09/2018
Петя
отПетяПомощник Готвач7511124
"Най-обичаме торти, които се поднасят с вино, солени и сочни "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо378
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата ги разбиваме с олиото. Сипваме и киселото мляко и отново разбиваме. Брашното го смесваме с бакпулвера и солта. Наливаме яйчената смес, като се разбиваме, за да няма бучки.

Спанакът го попарваме с вряла вода, отцеждаме и го накълцваме на ситно.
Тестото го разделяме на три равни части. Към едната част добавяме наситнения спанак, към втората – червения пипер, а третата си я оставяме така.

От всяка част оформяме блат във форма за печене с подвижно дъно с диаметър около 20 см, застлана с хартия за печене.

Блатовете ги печем за 15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Охлаждат се и се заравняват, ако имат нужда.

Маслото го разбиваме с миксер може и на ръка. Добавяме натрошеното сирене и крема сиренето и разбъркваме. Сипваме сварените картофи, морковите, добавяме шунката, шпек колбас и нарязаните маслини на кубчета, както и наситнения копър, слагаме и малко чубрица. Разбъркваме хубаво.

Върху червения блат разпределя половината плънка.

Поставяме си зеления блат и си го намазваме с останалата плънка.

Похлупваме си го с белия блат.

Солената торта я прибираме в хладилник за няколко часа.

Добър Апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар