gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Ръжен хляб

Ръжен хляб

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168216041k1
Ръжен хляб
Снимка: Моника Иванова
1 / 7
14/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако киселото мляко е в хладилник, се изважда, за да стане на стайна температура, прехвърля се в по-голям съд и се добавя содата, разбърква се, докато шупне.

В голяма купа изсипвате брашното заедно със семената и правите кладенче, в което изсипвате киселото мляко и разбърквате, накрая добавяте и зехтина, след което разбърквате отново и оставяте да почине за около 30-40 минути.

Пече се в загрята фурна на 220 градуса първите 20 минути, след което градусите се намалят на 180 и се пече до готовност - зависи от дебелината, която ще се получи /приблизително около 60 минути/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: