Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки Гърди с Гъбен сос на Фурна

Пилешки Гърди с Гъбен сос на Фурна

Пилешки Гърди с Гъбен сос на Фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Невероятна комбинация от пилешки гърди с гъбен сос - вечеря за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 300 - 400 г
  • царевично брашно - 2 с.л.( за овалване на гърдите)
  • царевично брашно - 1ч.л. (за соса)
  • гъби - 8 бр.
  • сметана - 4 с.л. готварска
  • бяло вино - 1/4 ч.ч.
  • сок от лимон - 2 с.л.
  • вода - 300 мл
  • пилешки бульон - 1/2 кубче
  • краве масло - бучка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете пилешките гърди на не много тънки пържоли. Оваляйте ги в царевичното брашно от двете страни.

В загрята тиган разтопете кравето масло със зехтина. Запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и подредете в тавата, която ще печете.

В същата мазнина запържете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на тънки филийки. Добавете 1 ч.л. царевично брашно.

Разбъркайте, налейте водата и натрошете половин кубче пилешки бульон. Изчакайте да се разтвори и добавете бялото вино, а след две-три минути сложете сметаната и лимоновия сок.

Разбъркайте добре, овкусете със сол, черен пипер и изключете.

Залейте пържолите със соса.

Загрейте фурната и печете 30-40 мин на 200-220 градуса.

Поръсете с магданоз или пера от зелен лук.

Пилешките Гърди с Гъбен сос на Фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: