Агнешко на Пара

Агнешко на Пара
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
14/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от излишната мазнина.

В дълбока тенджера сипваме гореща вода. Взимаме парче тензух и поставяме вместо капак на тенджерата. Връзваме силно, така че да може да издържи месото.

Лукът, чесънът нарязваме на ситно и разпределяме върху тензуха.

Отгоре поставяме агнешкото месо и водата се кипва.

Щом заври, котлонът се намалява, така че водата да не изври много бързо.

Ако е необходимо, доливаме още топла вода.

Оставяме така да се готви, докато самото месо се разпада, а това продължава около 45 -55 минути.

Пожелание след като е готово, вадим поставяме в тава поръсваме със сол и джоджен и слагаме в загрята фурна за 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: