Свински ребърца с ориз и праз на фурна

15/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ребрата. В тенджера сложете 4 с.л. олио и ги запържете добре от двете страни. Налейте вода, колкото да се покрият, и варете до готовност (аз ги сварих в тенджера под налягане за 15 мин).

Нарежете праза и моркова на дребно. В тиган сложете 2-3 с.л олио и ги запържете. Добавете ориза и изчакайте, докато стане прозрачен, като разбърквате периодично.

Прехвърлете в тава ориза. Извадете ребрата и ги подредете отгоре. Налейте водата/бульона и сложете подправките.

Включете фурната и изчакайте да загрее. Сложете тавата вътре и печете на 200°C за 30-40 минути или до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар