gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Домашни солети с шоколад

Домашни солети с шоколад

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
9435k4k1k5
Домашни солети с шоколад
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
16/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме солетите. В дълбок съд сипваме пълнозърнестото брашно. Разбъркваме яйчицето и го добавяме към брашното. Прибавяме содата и върху нея сипваме ябълковия оцет, за да я активира. Подправяме със солта и шарлана.

Разбъркваме равномерно и постепенно добавяме вода, докато не получим меко тесто. В продължение на няколко минути месим тестото, за да добие еластичност.

Разточваме средно тънки фитили. Намазваме с шарлан, отредената за тях тавичка, и ги подреждаме на близко разстояние, без да се докосват, за да не се слепят. Намазваме ги с шарлан отгоре и ги слагаме да се печат около 10 минути на 200 градуса.

Докато се пекат солетите, приготвяме течния шоколад. За целта - разтапяме на водна баня един цял шоколад и към него прибавяме масълцето, кафявата тръстикова захар и водичка (колкото да стигне за солетите). Бъркаме до леко сгъстяване и сме готови!

Поднасяме готовите солети заедно с течния шоколад, като можем да ги потопим от двете страни и да оставим шоколада да се стегне и така ще се получат шарени солети (приличащи на гирички :) )

Любими солети с шоколад на децата!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: