Моите кюфтенца с леща и киноа

Моите кюфтенца с леща и киноа
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
15/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
18

Необходими Продукти

  • леща - 250 г кафява
  • киноа - 1 к.ч.
  • моркови - 2 големи
  • червени чушки - 1 бр.
  • лук - 1 средно голяма глава
  • магданоз - 1/3 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • пълнозърнест хляб - 3 филии
  • пълнозърнесто брашно - 3 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • хималайска сол - фина
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим киноата около 10 минути в подсолена вода и към нея прибавяме кафявата леща. Заедно ги варим още 15 минути. След са готови ги отцеждаме от останалата вода и ги оставяме да изстинат.

През това време препичаме на тостер 3 те филийки хляб и след това ги натрошаваме като галета.

Нарязваме чушката на ситно, лука - на малки кубченца - 5/5 мм, рендосваме морковите и на ситно нарязваме магданоза. След като лещата и киноата изстинат, сипваме зеленчуците и хлебните трохи, разбъркваме и прибавяме към сместа яйцето, брашното, кимиона и подправяме сол на вкус. (кюфтенцата са изключително здравословни - приготвени без капка мазнина! )

В случая сместа не е достатъчно гъста и готова за оформяне на кюфтета, добавяме още малко брашно.

Постиламе си хартия за печене в тавичката и започваме да редим кюфтенцата.

В зависимост от големината могат да излезат различен брой - на мен ми се получиха 18 кюфтенца.

Пекат се на загрята фурна на 200°C около 30-40 минути!

Вкусните кюфтенца са готови! Сервираме ги топли, като може да се поднесат с пюре или салата!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
рецептата ви звучи страхотно, но не е ВЕГАН, а е вегетарианска, защото има яйце(което е животински продукт).
29.04.2020 19:35