Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Веган пастет от леща и киноа

Веган пастет от леща и киноа

Веган пастет от леща и киноа
Снимка: Илиана Първанова
4 / 5
15/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Страхотна закуска може да приготвите с пълнозърнест хляб и този здравословен пастет"

Необходими Продукти

  • кафява леща - 1 к.ч.
  • киноа - 1 к.ч.
  • слънчогледови семки - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол
  • шарлан
  • вода - 5 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във заврялата вода добавяме 1 ч.л. сол и шарлан. Сипваме измитата киноа и варим 10 минути, а след това добавяме и лещата и всичко заедно варим още 15 минути (лещата може предварително да е накисната - по желание)

След като варивото се свари, го преместваме от котлона, оставяме го да се охлади и сгъсти.

През това време нарязваме на ситно магданоза, измиваме слънчогледовите семки и изстискваме от лимона 1 с.л. лимонов сок.

В каната на блендер с мощност 1000 W изсипваме варивото, магданоза, семките, кимион и подправяме със сол на вкус.

Пасираме и пастета е готов. Вкусният и здравословен пастет може да се намаже върху препечен пълнозърнест хляб или сухари и не само!

Чудно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: