Дзивра

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3682k6181k5
17/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват. Към тях се прибавя киселото мляко, угасено със содата. Разбива се добре.

Брашното със солта, захарта и маята се пресява. Към яйчната смес се прибавя постепенно брашното. Накрая се прибавя и натрошено сиренето.

Получава се гъста консистенция както при кекс.

Тавата се намазва с 1/3 от маслото. Сместа се сипва в тавата и се пече на 180 градуса.

Когато започне да се зачервява, тавата се вади и печивото се реже на ромбове.

С останалото разтопено масло се поливат ъглите на ромбовете и се връща да се дозапече.

Когато е готово, се изважда и се завива с кърпа да почине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: