gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кюфтета»Кюфтета по чирпански на фурна

Кюфтета по чирпански на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k21k21
Кюфтета по чирпански на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 8
16/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Както баба ни ги правеше едно време..."

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • сол - на вкус, ако е нужно
  • брашно - за овалване
  • за соса
  • лук - 2 глави големи
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр. големи
  • картофи - около 1 кг
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата много добре с останалите подправки за нея и я оставете настрани.

В тава налейте олио и запържете последователно лекo ситно нарязани морковите на шайби, картофите, нарязани на по-едри парчета, пиперките - на ивици и прибавете смлените домати, варите за около 5 минути и премахнете тавата от огъня.

В тенджера налейте 1.5 литър вода и дафинов лист 1 бр., оставете да заври на силен огън. Оформете кюфтета от каймата, оваляйте ги обилно в брашно и ги пуснете едно по едно във врящата вода, оставете да поврат около 20 минути.

Извадете кюфтетата с решетъчна лъжица и ги подредете в тавата равномерно върху соса. Залейте кюфтетата по чирпански с бульона им, поръсете със сол на вкус, чубрица и черен пипер на вкус, поставете ястието във предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност на картофите.

Извадете тавата с готовото ястие и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
518
40
30
20
10
Дай твоята оценка: