Пилешко с ориз и гъби по китайски

Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо469
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • ориз - 220 г
  • вода - 550 мл
  • пилешки бутчета - 400 г обезкостено
  • гъби шийтаке - 300
  • соев сос - 5 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л. оризов
  • захар - 1 ч.л. кафява
  • сол - 1/2 ч.л
  • олио - 3 с.л. слънчогледово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на хапки. Направете марината от сусамовото олио, 2 с.л. соев сос, оризовия оцет, захарта и солта. Оваляйте месото в маринатата и го оставете около 30 мин.

Междувременно сварете ориза. Загрейте 1 с.л. олио. Изсипете ориза и бъркайте, докато стане стъклен. Добавете водата и оставете да се свари до полуготовност. Оставете го да се охлади.

Важно е оризът да се добави при пърженото месо и гъби студен, тъй като ако се добави топъл, ще се разкашка.

Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган на умерена температура на котлона. Добавете маринованото пилешко месо и пържете около 15 мин, като разбърквате периодично.

Почистете леко гъбите Шийтаке и ги нарежете на едри парчета. Добавете ги при пилешкото месо и пържете още около 15 мин, като разбърквате.

Добавете студения ориз и разбъркайте хубаво, за да се смесят съставките. Гответе, като разбърквате около 5 мин. Накрая овкусете с още соев сос при желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни рецепти