Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли в марината

Пилешки пържоли в марината

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пилешки пържоли в марината2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Знаете ли как пилешките пържоли могат да станат още по-вкусни? Като ги мариновате в тази марината!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 пържоли (от гърди)
  • джинджифил - 1 ч.л. сушен + 2 с.л. настърган пресен
  • чили сос - малко, на вкус
  • коняк - 2 с.л.
  • мляко - 3 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко начукайте при нужда пилешките пържоли, като ги поръсите със сол, черен и бял пипер.

Разбъркайте до гъстота на каша коняка, млякото, чили соса с щипка захар, малко сол, пасираната скилидка чесън и пипер, както и джинджифила.

Намажете пържолките с помощта на четка или ръце. Оставете ги в покрит съд да престоят в хладилник 1 час.

След това загрейте скара, намазнете реотаните и изпечете пилешкото до готовност.

Пилешките пържоли в марината са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка: