Маринована риба

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
327134289
Маринована риба1 / 3
04/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции1
"Старите рибари трудно разкриват тайните си рецепти, но тази я споделиха специално за вас!"

Необходими Продукти

  • риба - паламуд, херинга или др. подходяща
  • лук - 150 г кромид
  • черен пипер
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • оцет - 100 мл
  • олио - 100 мл или зехтин
  • вода - 50 мл
  • сол - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита под студена течаща вода риба се отцежда, нарязва на парчета, които се посоляват.

От водата, оцета олиото/зехтина и подправките пригответе марината, която трябва да варите 5 минути.

Рибата подредете в буркани - ред риба, ред ситно нарязан лук и т.н. Залейте в бурканите с охладената марината.

За повече буркани, увеличете количеството на продуктите

Рейтинг

5 4
4 6
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: