Начин на приготвяне
Чушките се измиват, отстраняват им се капачетата внимателно, като се запазват и семениците, почистени от семената и се нарязват на ситно за плънката. Дръжките на капачетата се подрязват.
Киноата и оризът се измиват и накисват във вода предварително, но в отделни съдове. Киноата се сварява във вряща подсолена вода.
За плънката в дълбок тиган загряваме олиото, добавяме нарязания на ситно лук, наситнения морков и семениците от чушките.
Добавя се изцеденият ориз, позапържва се и се добавя топла вода - колкото да го покрие (около 1 ч.ч.), разбърква се от време на време, докато оризът поеме водата и след това се добавя сварената киноа, наситнените скилидки чесън, магданозът, джодженът, майораната, черен пипер и сол на вкус.
Разбърква се, сваля се от котлона и с плънката се пълнят чушките, като отворите им се запушват с капачетата.
Нареждат се в намаслена тава, поръсват се отгоре със сол, черен пипер и малко олио и се изпичат във фурната до готовност - 15 - 20 минути.
Вкусни са както топли, така и студени.
Пълнените чушки с ориз и киноа са готови.
Ако ти допада рецептата, опитай и другите ни предложения за постни пълнени чушки или пълнени чушки с яйца и сирене.
Коментари