gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлеми с Праз и Сирене

Гюзлеми с Праз и Сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9613k5
20/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Планирате ли вече с какво ще си хапнете тези гюзлеми?"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - около 2 ч.ч.
  • вода - 250 мл топла
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • Пълнеж
  • праз - 1 стрък
  • сирене - около 100 г
  • Още
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от изброените съставки, оставя се около 40 минути да се отпусне.

Празът се нарязва на колелца и се задушава в няколко лъжици мазнина докато омекне, посолява се малко. От тестото се късат парчета и се окръглят, разточват се и намазняват.

Слага се натрошено сирене и праз. Навива се на руло и после на охлювче. Така се прави и с другото останало тесто.

След това всички се разточват, като пърленки и се пекат на намазнен тиган или сач.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: