Агнешко чеверме

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Агнешко чеверме1 / 6
05/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции1
"Не си ли опитал вкусно агнешко чеверме, не си живял"

Необходими Продукти

  • агне - 1 цяло, по - тлъсто
  • сол
  • мазнина - лой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкорменото и измито под течаща вода агне се подсушава и се натърква добре със сол.

Коремният отвор се зашива и се набожда на дървен шиш.

Шишът се закрепва на 2 чатала и се върти бавно на 25-30 см от жарта.

Пече се така около 3-4 часа. По време на печенето агнето се намазва от време на време с набодена на пръчка лой.

По този начин се предпазва да не прегори.

Ще познаете, че агнешкото чеверме е опечено, като при набождане на месото около плешката излиза бял сок.

Готовото агне се вади и се накъсва при поднасяне.

По желание към края на печенето може да топвате лойта в червен пипер и така да мажете агнето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: