gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на розички със сирене и кашкавал

Баница на розички със сирене и кашкавал

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
6887k4k5k6
Баница на розички със сирене и кашкавал
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
22/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Подаряваме розичка на всеки, който мине покрай баницата със сирене и кашкавал... и се върне за още"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите на две (ползвах кори за баница Белла, бяха 16 бр.). Настържете кашкавала и сиренето на едро ренде и ги разбъркайте леко, колкото да се смесят.

Вземете две кори и поръсете със сместа от кашкавал и сирене. Отгоре сложете отново две кори и продължете по същия начин докато свърши едната половина от корите.

Навийте на рехаво руло от към широката част и нарежете на 8 равни части. По същия начин направете и втората половина от корите.

Подредете получените рулца в тава и поръсете с олиото.

Разбийте яйцата. Погасете хлябната сода в киселото мляко и го прибавете към яйцата. Добавете газираната вода и разбъркайте.

С получената смес залейте розичките, като сипвате върху всяка с лъжица. Нарежете маслото на кубчета и поставете по едно парче.

Оставете за малко да се напоят и печете в загрята фурна на 200 градуса за около 50 минути до получаване на приятен загар.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: