Баница на розички със сирене и кашкавал

22/09/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач140631001
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 578
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите на две (ползвах кори за баница Белла, бяха 16 бр.). Настържете кашкавала и сиренето на едро ренде и ги разбъркайте леко, колкото да се смесят.

Вземете две кори и поръсете със сместа от кашкавал и сирене. Отгоре сложете отново две кори и продължете по същия начин докато свърши едната половина от корите.

Навийте на рехаво руло от към широката част и нарежете на 8 равни части. По същия начин направете и втората половина от корите.

Подредете получените рулца в тава и поръсете с олиото.

Разбийте яйцата. Погасете хлябната сода в киселото мляко и го прибавете към яйцата. Добавете газираната вода и разбъркайте.

С получената смес залейте розичките, като сипвате върху всяка с лъжица. Нарежете маслото на кубчета и поставете по едно парче.

Оставете за малко да се напоят и печете в загрята фурна на 200 градуса за около 50 минути до получаване на приятен загар.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#215390
Много хубава рецепта и изглежда вкусно
0
0
Росица Петрова
Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв