Кремки - пухкави кифли с крем

22/09/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф76369946151
"Иде ни да ги излапаме само като ги гледаме "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 135
  • Преглеждания за месеца2817
  • Преглеждания за седмицата212
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Кифлите се работят както в миксер така и на ръка.

В купата на миксера се изсипва брашното, солта и захарта. Разбъркват се. Добавя се шупналата мая, предварително разтворена в малко топло прясно мляко. Замесва се тесто. Един по един се добавят жълтъците и на порции разтопеното масло.

Ако е необходимо може да се добави още малко брашно 1 до 2 с.л. Тестото трябва да е плътно, еластично и нелепнещо. Оформя се на топка и се оставя в леко намаслена купа с масло да втаса за около 1 час.

Върху леко намаслен плот втасалото тесто се дели на 2 части, а всяка една част се дели на 8 равни топчета, около 55-60 г всяко. От всяко топче се оформя фитил с дебелина около 1 см и дължина около 20 см. Прегъва се на две и се усуква около себе си.

Подреждат се в тавата и се оставят отново да втасат за около 20 мин. Намазват се с яйце. Пече се на 180 градуса за около 15-20 минути.

КРЕМ
Смесват се двата вида пудинг, ванилията и сметаната. Прясното мляко се сгорещява със захарта. В купа с малко студено мляко се разтварят пудингите. Изсипват се в горещото прясно мляко, при непрекъснато разбъркване се приготвят до тежък и гъст крем.

Свалят се от котлона, добавя се ванилията и внимателно на малки парчета се добавя маслото при непрекъснато разбъркване. Покрива се плътно с фолио и се охлажда напълно.

Кифлите се срязват по хоризонтала и в едната половина се шприцова крем със звездовиден накрайник. Покрива се другата половина на кифлата, като леко се притискат.

Поръсват се с пудра захар.

Източник: lussisworldofartcraft.blogspot.comподобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#215390
Много хубава рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв