gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фритата»Солен флан с тиквички, колбас и извара

Солен флан с тиквички, колбас и извара

Солен флан с тиквички, колбас и извара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
23/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • тиквички - 1.5 среднa
  • колбас - 50 г
  • извара - 100 г
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • копър
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • типово брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени тиквички се рендосват на едро ренде, поръсваме със сол и оставяме за кратко.

В купа се разбиват яйцата с вилица, добавяме киселото мляко с разбита в него сода да шупне и изварата.

Червената чушка се реже на ленти, а те на малки кубчета, така се реже и колбас.

Смесваме с яйцата и прибавяме отцедени от течността тиквички.

Накрая прибавяме и брашното, нарязан копър, малко сол на вкус и черен пипер.

Разбърква се добре и сипваме върху хартия за печене в тава 24 см.

Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто или докато забита клечка остане суха.

Изважда се в чиния, нарязваме и хапваме. Много е вкусно и лесно за приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: