Сладки с локум и два вида брашно

24/09/2018
"Преброихте ли вече колко от тези вкусни сладки с локум и два вида брашно изядохте "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 098
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко парче локум се реже на две, а всяка част на още две или три парчета. В купа смесваме двата вида брашно.

В киселото мляко се разбърква бакпулверът да шупне и сипваме в средата на брашното.

Добавя се пудра захар, ванилия, кора от лимон и разтопена мас.Разбърква се всичко с вилица на каша, после се замесва средно меко тесто, да не лепне.

Разделя се на 4 топки и всяка се разточва на кръгла кора около 20 см. Нарязва се на 8 триъгълника и в широката част се поставя парче локум.

Навива се кифличка и нареждаме върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 10-12 минути до леко розово, да не се препичат.

Още топли поръсваме с пудра захар. Чудесни са за кафе с приятели в почивните дни!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#215390
Ще я пробвам мерси за рецептата
0
0