gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Варени гевречета Бейгъли

Варени гевречета Бейгъли

ЕленаЕлена
Новак
3421744224
Варени гевречета Бейгъли
Снимка: Елена
1 / 2
25/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции12
"Усмихнете се, тези варени гевречета Бейгъли са специално за вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко и захарта. Добавят се брашното, маслото, солта и белтъкът. Омесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса, докато си удвои обема.

След като тестото е вече втасало, се разделя на 12-15 топки (в зависимост от това колко големи искате да са гевречетата). Разстиламе всяка топка на фитил, който свързваме в двата края.

Друг начин за оформяне е, като направим дупка в средата на топката с пръст, намазнен с олио, и оформим геврече. Оставяме готовите гевречета да починат 30 минути.

През това време в голяма тенджера кипваме вода с 1 ч.л. захар. Пускаме всяко едно от бейгълите в кипящата вода за около минута, докато изплува на повърхността.

Изваждат се с решетъчна лъжица и се поставят в тава, покрита с хартия за печене.

Отгоре се намазват с жълтък, разбит с малко вода, и се поръсват със сусам.

Пекат се 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: