Варени гевречета Бейгъли

25/09/2018
Елена
отЕленаНовак342
"Усмихнете се, тези варени гевречета Бейгъли са специално за вас "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо426
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко и захарта. Добавят се брашното, маслото, солта и белтъкът. Омесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса, докато си удвои обема.

След като тестото е вече втасало, се разделя на 12-15 топки (в зависимост от това колко големи искате да са гевречетата). Разстиламе всяка топка на фитил, който свързваме в двата края.

Друг начин за оформяне е, като направим дупка в средата на топката с пръст, намазнен с олио, и оформим геврече. Оставяме готовите гевречета да починат 30 минути.

През това време в голяма тенджера кипваме вода с 1 ч.л. захар. Пускаме всяко едно от бейгълите в кипящата вода за около минута, докато изплува на повърхността.

Изваждат се с решетъчна лъжица и се поставят в тава, покрита с хартия за печене.

Отгоре се намазват с жълтък, разбит с малко вода, и се поръсват със сусам.

Пекат се 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар