Домашно вино от череши

Домашно вино от череши
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
27/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме плода в съд и добавяме захарта.

Оставяме черешите със захар на топло място в продължение на няколко часа. Самите плодове по този начин си пускат сока.

Добавяме водата към съда, разбъркваме съдържанието му и запушваме капака.

Оставяме виното за 2.5-3 седмици на топло място за ферментация.

След като премине това време, прецеждаме, добавяме водката и изсипваме в бутилки за съхранение.

Поставяме ги в хладилника за няколко дни.

Домашното вино е готово за употреба.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: