Туршия Цвети

Туршия Цвети
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 5
28/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции5 буркана
"Цвети е добре дошла във всеки дом и на всяка трапеза, защото тази туршия, която прави, е най-добрата"

Необходими Продукти

  • зеленчуци - 4 кг съотношението е по желание
  • чесън - 1 глава
  • целина - 2 връзки
  • черен пипер
  • бахар
  • синап - на зърна
  • аспирин - 1 за буркан от 680 г (по желание)
  • за маринатата
  • оцет - 700 мл
  • захар - 3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите, морковите и корнишоните се нарязват - аз слагам 500 г камби, 500 г моркови, 500 г корнишони, 2.500 кг карфиол. Карфиолът се накъсва на розички.

Добавят се скилидките чесън и се нарязва едната връзка целина. На дъното на всеки буркан се слага аспирин, няколко зърна черен пипер, бахар и синап.

Всички зеленчуци се смесват хубаво и се нареждат плътно в бурканите. Най-отгоре на всеки буркан се слага венче от стрък целина.

В тенджера се смесват продуктите за маринатата и се слага на котлона да заври.

С врялата марината се заливат бурканите - като се naпълни един буркан, веднага се затваря с капачката, обръща се надолу и чак тогава се залива следващия буркан.

П.П. От две дози излизат 5 буркана от 1.680 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: