Бурито Чили Кон Карне
gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Бурито Чили Кон Карне

Бурито Чили Кон Карне

Бурито Чили Кон Карне
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 8
29/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене38 мин.
Общо58 мин.
Порции10
"Бурито Чили Кон Карне е много вкусно, поднесено с подходяща салата или гуакамоле"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка или смес
  • червен боб - 400 г сварен или от консерва
  • домати - 400 г от консерва или пресни
  • лук - 1 глава, средна
  • чушки - 1/2 червена
  • чили - 1 бр. чушле
  • кориандър - 2 - 3 стръка
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • риган - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кайенски пипер - 1 к.л. (или на вкус)
  • сос уорчестър - 1 с.л. (по желание)
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • тортила питки - около 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука, чесъна и чушката на ситни кубчета и ги запържете в загретите масло и зехтин. Поръсете с малка щипка сол и оставете да пуснат водичка и омекнат.

2. Добавете каймата и бъркайте, за да стане на трохи, след което сипете последователно подправките, чили чушлето накълцано или натрошено, ако е сухо, и още малко сол.

3. Прибавете доматите под формата на пюре, ако са пресни, ги настържете без люспите. Задушете за 15 минутки, наблюдавайки да не остане без течност и ако това се случи, доливайте водичка. Накрая сложете накълцани листенца кориандър.

4. След като ястието е готово, смесете с червения боб. В случай че ползвате такъв от консерва, трябва да го отцедите добре, за да не попада от течността в ястието.

5. Непосредствено преди поднасяне стоплете на сух тиган тортила питките. Поставяйте във всяка от тях предпочитано количество Чили кон Карне и завивайте подобно на палачинка, подгъвайки единия край, за да не изпада пълнежа.

6. Поднесете с Гуакамоле или свежа салата.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: