gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Царска Туршия»Сурова шарена туршия без аспирин

Сурова шарена туршия без аспирин

Сурова шарена туршия без аспирин
Снимка: Илиана Първанова
1 / 2
29/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Хапвайте до насита сурова шарена туршия, без никакви притеснения, защото в нашата няма нито едно хапче аспирин"

Необходими Продукти

  • карфиол
  • моркови
  • червени чушки
  • зелени чушки
  • магданоз
  • хималайска сол - фина
  • ябълков оцет - домашен
  • кафява захар
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме всички зеленчуци на средно едри парчета (карфиолът може да бъде начупен, а не нарязан, и морковите е препоръчително да са обелени).

Подготвяме си хубаво измити и подсушени буркани и във всеки сипваме приблизително по 1 супена лъжица домашен ябълков оцет, сол на вкус и съвсем малко кафява захар.

Всичките нарязани зеленчуци ги разбъркваме в една обща купа, за да се смесят различните видове. Сипваме равномерно във всеки буркан, като не ги препълваме.

Заливаме ги с вода (по желание може да е гореща, ако искаме да сме сигурни, че туршията ще се получи перфектно), докато стигне до гърлото - не повече.

Затваряме ги плътно и добре затегнато и ги разклащаме. Съхраняваме ги на тъмно и хладно, като всеки ден се разклащат, за да се активира пълноценно процесът на ферментация.

Ако я направим през есенния сезон, ще можем да ѝ се насладим на трапезата на Бъдни Вечер, Коледа и Нова Година, тъй като тогава е е най-хубава и напълно готова.

Свежо хрупкава, сладко-кисела туршия - много лесна за изпълнение!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: