Есенна пърженица с карфиол и босилек

29/09/2018
Чуден Вкус
отЧуден ВкусЧирак521
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
  • Преглеждания общо99
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карфиол - 2 - 3 ч.ч. начупен
  • червени чушки - 3 бр. малки
  • яйца - 2 бр.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. фина
  • шарлан
  • босилек - 3 щипки сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и начупваме карфиола на средно ситни парченца. Нарязваме чушките на квадратчета. В тигана сипваме шарлана и прибавяме зеленчуците. Захлупваме ги и ги оставяме докато омекнат.

След като това стане, овкусяваме с хималайската сол и поливаме с предварително разбърканото яйце. Разбъркваме хубаво и равномерно, за да има навсякъде яйчице.

Малко преди да е готово поръсваме сушения босилек, като го стриваме ситно, и разбъркваме всичко отново.

След като яйцето е готово, и ястието е готово.

Сипваме в 3 порции. Поднасяме топло!

Прекрасно за есента - сезона на карфиола!

Чудно вкусно!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар