Задушено ароматно свинско месо

29/09/2018
"Никак няма да преувеличим, ако кажем, че това свинско направо се топи в устата "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 497
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свинско месо - 400 г (бузи или врат)
  • лук - 150 г (1 глава)
  • чесън - 7 скилидки
  • олио - 50 мл
  • бяло вино - 200 мл ароматно
  • вода - 400 мл
  • телешки бульон - 1 кубче
  • розмарин - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • пушен пипер - 1 к.л.
  • кайенски пипер - 1 сухо чушле
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, млян + за натъркване на месото
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете месото от излишни ципи и мазнина по повърхността. Натъркайте с черен пипер и оставете на стайна температура, докато дойде време то да бъде използвано.

2. Нарежете лука и чесъна на едро и ги задушете в олиото до омекване, около 10 минути на умерен огън.

3. Сипете виното и гответе на отворен капак 1 минута, за да се изпари алкохола, след това отстранете от огъня и пасирайте.

4. Върнете сосчето на огъня и към него прибавете дафиновите листа, розмарина, мащерката, черен пипер, червен и кайенски пипер, водата и натрошеното кубче бульон. След като течността закъкри, сложете месото и задушете за 1 час. Опитайте крехкостта на свинското и ако е нужно, продължете готвенето, докато то омекне и се окрехкоти достатъчно. Доливайте си топла водичка толкова, колкото гъсто искате да бъде сосчето ви.

5. Готовото ястие поднесете топло в компания с картофки или ориз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар