Агнешки Джолани с Гъби и Зелен Лук

01/10/2018
"Когато казахме, че искаме агнешко, което да се топи в устата, имахме предвид точно това - агнешки джолани с гъби и зелен лук "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо506
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре месото. В тенджера под налягане сложете 2 с.л олио и го запечатайте от двете страни. Налейте вода, колкото да покрие, сложете сол, затворете и варете 25-30 минути.

Обелете гъбите, нарежете на филийки. В тиган сложете малко мазнина и ги запържете. Добавете лука, който предварително сте нарязали на дребно.

Задушете и сложете ориза. Изчакайте няколко минути и налейте от бульона, в който сварихте месото. Проверете на опаковката колко вода трябва да сложите на 1 ч.ч. ориз (при мен беше 1:2.5). Сложете подправките и разбъркайте.

Подредете джоланите отгоре и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до извиране на водата.

Готовия ориз поръсете с пресен магданоз и сервирайте, докато е топъл.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар