Туршия от мариновани лимони без стерилизация

01/10/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122824743
"Ароматна добавка към различни ястия ще имате подръка, ако още сега приготвите Туршия с мариновани лимони "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 765
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се измиват хубаво с гъба със сапун и топла вода.

Разтъркват се върху дъската за рязане с леки движения напред-назад, за да омекнат и половината от тях се разрязват на 4 парчета по дължина.

Във всеки резен се забиват 6-7 розички карамфил и се нареждат плътно в буркана.

Добавят се 5 зърна бахар, половин пръчка канела, стрък розмарин, по 1 кафена лъжичка семена кориандър и черен пипер, един - два слайса корен джинджифил и обелените и цепнати с нож през върха скилидки чесън.

От останалите три лимона сокът се изцежда и с него се заливат лимонените резени.

Най-отгоре се изсипва морската сол и леко се разтръсква бурканът, за да се разпредели равномерно. Прибира се в хладилник. След 24 часа се проверява и ако след разтварянето на морската сол част от лимонените резени са останали непокрити от течността, се добавя допълнително лимонов сок, колкото да ги покрие.

Бурканът се оставя в хладилника поне за 1 месец, като периодично се обръща или разтръсква, за да раздвижат съставките и да се разпределят равномерно.

Освен като туршия маринованите лимони могат да се добавят към всякакви салати, ястия с различни видове месо, както и различни сосове за риба и пиле. Придават уникален аромат и наситен вкус.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар