gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани камби и карфиол туршия

Мариновани камби и карфиол туршия

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
7333991321
Мариновани камби и карфиол туршия
Снимка: Радка Славова
1 / 2
01/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
"Признайте си, колко точно буркана от тази туршия с мариновани камби и карфиол направихте"

Необходими Продукти

  • камби - по възможност червени , жълти и зелени
  • моркови
  • карфиол
  • целина
  • Марина
  • оцет - 2/3 от един буркан /800 мл/
  • вода - 1 буркан /800 мл/
  • захар - 300 г
  • сол - 120 г едра
  • синап
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозата е за 4 буркана от 800 мл и 1 от 400 мл

Марината се поставя на котлона да заври.

Зеленчуците се нарязват на парчета в общ съд и добре се объркват. Пълнят се бурканите плътно.

След като марината заври, се заливат напълнените буркани и се долива до горе с вода, затварят се добре с капачки и топли се обръщат.

Така стоят, докато изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: