Бретцели Октоберфест
Perece Oktoberfest
gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Бретцели Октоберфест

Бретцели Октоберфест

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k5k1
Бретцели Октоберфест
Снимка: marcheva14
1 / 3
02/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Ухае на бретцели Октоберфест и нямаме нищо против"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене;

Работи се както с миксер, така и на ръка.

В купата на миксера се изсипва брашното, солта, разбърква се. Прави се кладенче и се прибавя топлото прясно мляко, маята и захарта при непрекъснато разбъркване с перката на миксера. Замесва се тесто за около 10 мин. Тестото се изважда от миксера и се поставя в леко намаслена купа, за да втаса за около 45 -50 мин.

В тенджера се налива водата, добавя се содата бикарбонат и се оставя на котлон, за да заври, след което се намалява температурата на котлона и се оставя за 10 мин да къкри.

Втасалото тесто се оформя на руло с дължина около 20 см. Разделя се на 10 равни парчета, ползва се кантарче.

Всяка част се усуква на тънък и дълъг фитил между 40 до 60 км.

Оригиналните бретцели са тънки с дебелина около 1 - 1.5 см. Всеки фитил се оформя на отворена подкова и се преплитат два пъти краищата му. Прехвърлят се кръстосани към средата на подковата, прилепват се.

Водата в тенджерата трябва да бълбука. Пускат се гевреците по два и се отброяват 30 секунди. Изваждат се с решетъчна лъжица, отцеждат се и се подреждат в тавата.

Следва нова порция бретцели. След като всички са подредени, се поръсват с едра сол за бретцели.

Пече се на 180 градуса за 20-30 мин.

Изваждат се и горещи се напръскват с вода за блясък.

Източник: Ухае на... Петя Аргирова; uhaena.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: