Постно зеле с червени чушки

02/10/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру216484877417
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо116
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно зеле - 1 малка глава
  • червени чушки - 1 бр. голяма
  • олио - 50 мл
  • мас - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 малка глава
  • люти чушки
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 2 големи настъргани
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното зеле се почиства и нарязва на ситно. Червената чушка се реже на лентички, доматите се рендосват на едро ренде.

В загрято олио и мас се сипват нарязани чушки и ситно нарязана глава лук да омекнат.

Добавя се зелето, предварително намачкано с малко сол. Когато спадне обемът му, сипваме настъргани домати и червен пушен пипер.

Разбърква се наливаме вода малко над зеленчуците и добавяме 2 дафинова листа.

Овкусява се на вкус със сол и щипка, две черен пипер.

Готвим на умерен огън до готовност на зелето.

Сервираме с люта чушка.

Вкусотия!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар