Андалусийски картофи на тиган

02/10/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф75370146951
"Картофи, овкусени по съвършен начин и при готвени на тиган "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 073
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 2 бр. средно големи
  • чесън - 2 скилиди
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кайенски пипер - 1 /4 ч.л.
  • кимион - 2 щипки
  • риган - 2 щипки
  • бял оцет - 1 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват. Нарязват се на шайби около 0.5 см. Поставят се в тиган със сгорещен зехтин на умерена температура. Изпържват се, изваждат се и се посоляват. Оставят се настрана.

Мазнината от тигана се отстранява с изключение на 3 с.л.

Добавя се чесънът, нарязан на фини филийки, и се запържва за кратко, само докато омекне. Изважда се и се поставя в хаванче и се счуква на пюре.

Прибавя се риган, двата вида пипер, кимион и сол и отново се счуква в хаванчето, докато се смесят съставките. Добавя се водата, оцет и се разбъркват много добре.

Картофите се връщат в тигана и отгоре се излива сместа от хаванчето, разбърква се и се оставя на умерен котлон за около 5 мин или докато течността почти се е изпарила и е останала само мазнината.

Източник: Recetas de Marlisподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар