gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица от тесто без втасване

Пица от тесто без втасване

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
4963k8782k5
Пица от тесто без втасване
Снимка: Яница Николова
1 / 4
02/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 250 г
  • прясна мая - 1/4 куб.
  • вода - 100 мл или прясно мляко
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 4 с.л.
  • Още
  • бекон - около 100 г
  • доматено пюре - 70 г
  • риган - 1/2 ч.л., сушен
  • черен пипер - смлян
  • моцарела - 1 топка
  • топено сирене - 2 бр. триъгълничета
  • чушки - 1 бр. зелена
  • кашкавал - около 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топла вода или мляко, прибавя се захарта и се разбърква. Прибавя се олиото, разбитото яйце, след това брашното със солта. Меси се нелепнещо тесто. Повече брашно не се слага, за да не е твърдо тестото, ако лепне много, допустимо е да се поръси с 1-2 щипки.

Леко се разпъва във въздуха с ръце и се разстила в намазнена голяма тава, на тънък блат.

Намазва се с доматеното пюре, настъргва се половината кашкавал. Отгоре се накъсва моцарелата, топеното сирене, нарязания на тънко бекон. Поръсва се с другата половина настърган кашкавал, риган, черен пипер.

Чушката се нарязва на кръгчета и се подрежда отгоре.

Полива се на тънка струйка с малко олио.

Пече се в максимално загрята фурна около 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: