Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене;
Работи се както с миксер, така и на ръка.
Кашкавалът и сиренето се настъргват на ренде. Смесват се с киселото мляко, в което предварително е загасена содата бикарбонат. Прибавя се разтопеното масло и солта. Замесва се на бавна скорост на миксера меко и еластично тесто.
Тестото се дели на 6 равни части.
Всяка част се разточва на тънък кръг. Поръсва се с подправки по избор като риган или мащерка и други подобни, може и да не се добавят - по избор е. Разрязва се на 16 триъгълника и се завиват кифлички.
Подреждат се в тавата. Намазват се я леко разбито яйце. Поръсват се със сусам.
Пече се на 170 градуса с вентилатор за около 10-15 мин в зависимост от фурната.
Източник: Вкусно с Йоли - yoli-www.blogspot.com
Забележка: След като разточих тестото и го нарязах на триъгълници, го поръсих с лют червен пипер.
Рогчетата ги направих малки, за по една-две хапки - коктейлни.
Коментари