Булгур с червена леща и лапад

02/10/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123466226137
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата лапад, измиваме добре и почистваме от средната жилка. Попарваме във вряща вода и като си променят цвета, отцеждаме от водата.

Почистваме моркова, чушката, лука и чесъна. Измиваме и нарязваме. Булгурът и лещата измиваме в няколко води.

В олио и вода слагаме да се задушават нарязаните лук, морков и чушка. Като останат на мазнина, ръсваме черен пипер, пушен червен пипер и чесън - пасиран или цели скилидки.

Прибавяме и лапада, лещата и булгура. Разбъркваме и наливаме топла вода (500 мл ).

Овкусяваме с нарязани листа целина, сминдух и чубрица на вкус.

Варим ястието до готовност, като може да възварим повече, за да сгъстим, или да е по-течно като супа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар