Здравословни печени тиквички на скара

03/10/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122724733
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 037
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват старателно с гъба и без да се белят се нарязват по дължина на средно дебели (3-4 мм) филийки.

Подреждат се върху чиста памучна кърпа и отгоре се покриват с друга кърпа. Оставят се за поне 30 минути (може и повече), за да попият кърпите водата им.

Намазват се с помощта на четка с олиото и се изпичат на добре загрята скара от двете страни.

Веднага след като се изпекат, се поръсват с нарязаните на ситно ментови листа, пресования чесън, сол, слагат се една върху друга по няколко филийки тиквичка и се и се завиват на рулца.

За соса млякото се разбива със зехтина, добавя се сол, копъра, синапа, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи, наситнените листенца свежа мента и черен пипер на вкус.

Разбърква се хубаво и се пребира поне за 30 минути в хладилник, за да се овкуси и охлади. С готовия млечен сос се поливат тиквичките. Гарнират се с листенца мента.

Ястието може да се консумира веднага или предварително охладено за няколко часа в хладилник.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар