Постни гювечета със зрял фасул и домати

03/10/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4054001023
"Точно когато си мислехме, че просто няма как да се приготви още по-вкусен боб, опитахме този и останахме поразени "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва от вечерта в студена вода. На другия ден се изплаква под течаща вода и се слага да се вари. Щом кипне, първата вода се сменя и се налива нова.

Вари се на тих огън около 2 часа, докато омекне, 10 минути преди да стане готов се посолява на вкус. Оставя се настрана, водата от варенето не се изхвърля.

Лукът и морковите се почистват и измиват. Нарязват се на кубчета и се пържат в загрятото олио, посоляват се на вкус.

Прибавя се червеният пипер, като се разбърква непрекъснато около 1 минута, после се добавя отцеденият фасул. Разбърква се и се отстранява от котлона, прибавя се черен пипер и нарязан на ситно джоджен.

Разпределя се в гювечета, а отгоре се нареждат няколко кръгчета домат, налива се около кафена чашка от водата, където е врял фасулът. Полива се с малко олио и се слага в студена фурна.

След това се включва на около 220-240 градуса и се пече докато се изпари водата и остане на мазнина. Поръсва се накрая с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар