gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Зелник по ботевградски

Зелник по ботевградски

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k6k6
Зелник по ботевградски
Снимка: Зорица
1 / 5
23/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Знаете ли къде приготвят най-вкусният зелник, за ви подскажем ли"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стръковете праз лук се почистват от външните листа и се нарязва на тънки шайби.

В дълбок тиган в загрятото олио постепенно се добавя празът, бърка се, докато хубаво се задуши и омекне. Готовата плънка се поръсва със сол и подправки по избор. Разбърква се и се оставя да се охлади.

От брашното, малко сол и хладка вода се замесва твърдо тесто, което се разделя на топки и всяка се разточва на тънка кора.

Корите се поръсват хубаво с плънката и се навиват. Нареждат се в тавичка, намаслена с мазнина, като се поръсват с малко мазнина.

Зелникът се пече в добре загрята фурна.

След като стане готов, се покрива с кърпа, за да не съхне и да остане мек.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: