Португалски специалитет със свинско и нахут

21/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо66
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свински уши - 1 бр.
  • свински крачета - 1 бр.
  • свински опашки - 1 бр.
  • свински кокали - около - 300 г (да има и месце по тях)
  • прясно зеле - 700 г
  • нахут - 700 г
  • паста - 150 г
  • моркови - 2 - 3 бр. големи
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахута накиснете във вода от предишната вечер. На другия ден го изцедете и изплакнете.

В тенджера под налягане сложете измитото и почистено месо. Прибавете нахута и нарязаните на едро зеле и моркови. Сложете подправките и сол на вкус.

По желание може да се сложи и чесън. Налейте 1 л вода и варете около час и половина.

Отстранете от котлона и отворете тенджерата, след като вече се е охладила.

Извадете вареното свинско и щом леко изстине, го обезкостете и нарежете на парчета.

Върнете нарязаното месо в тенджерата и прибавете пастата. Варете до готовност на пастата.

С помощта на решетъчна лъжица извадете цялата смес в голяма подходяща чиния.

При сервиране на ястието поднесете и от соса в сосиера.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар