Яхния със салам и зеленчуци

21/11/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123466226167
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо154
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • салам - 200 г (камчия, телешки или хамбургски )
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • морков - 1 бр
  • зеле прясно - 200 г
  • праз - 1 стрък
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме ситно зелето и праза. Картофите белим и нарязваме на кубчета. Белим и моркова и настъргваме.

В малко олио запържваме нарязан на кубчета салам и когато е готов, изваждаме от мазнината. И в същата слагаме праза, зелето, моркова, наливаме малко водичка и задушаваме, докато изври течността. Тогава ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (2 ч.л.), сол и брашно (1-2 ч.л.).

Наливаме топла вода до нивото на продуктите и като заври, сипваме картофите. Прибавяме и нарязан зелен магданоз.

Варим яхнията до готовност - хубаво да се сварят всички продукти, като няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме и запържените парчета колбас.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар