gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Хладилни мекици с прясно и кисело мляко

Хладилни мекици с прясно и кисело мляко

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
6186k4k4k5
Хладилни мекици с прясно и кисело мляко
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
21/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
35
"Практичната домакиня не става рано, за да меси тесто за мекици, тя приготвя хладилни мекици и всички вкъщи са доволни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и в него разтворете маята и захарта. Покрийте съда за 10 минути, докато маята се активира. Разбъркайте киселото мляко със содата.

Пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете яйцата, солта, олиото, киселото мляко и сместа с маята. Замесете меко и нелепнещо тесто. Ако е необходимо, добавете още съвсем малко брашно.

Намажете тестото с олио и го поставете в дълбока купа. Покрийте с фолио за свежо съхранение и го поставете в хладилник за една нощ. На сутринта извадете тестото за един час на стайна температура.

Изпържете мекичките в добре загрято олио.

Поднесете ги поръсени с пудра захар, с любимо домашно сладко или със сирене.

Добър апетит! подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: