gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Мекици»Хладилни мекици с прясно и кисело мляко

Хладилни мекици с прясно и кисело мляко

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
4794k3k2k5
Хладилни мекици с прясно и кисело мляко
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
21/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции35
"Практичната домакиня не става рано, за да меси тесто за мекици, тя приготвя хладилни мекици и всички вкъщи са доволни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и в него разтворете маята и захарта. Покрийте съда за 10 минути, докато маята се активира. Разбъркайте киселото мляко със содата.

Пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете яйцата, солта, олиото, киселото мляко и сместа с маята. Замесете меко и нелепнещо тесто. Ако е необходимо, добавете още съвсем малко брашно.

Намажете тестото с олио и го поставете в дълбока купа. Покрийте с фолио за свежо съхранение и го поставете в хладилник за една нощ. На сутринта извадете тестото за един час на стайна температура.

Изпържете мекичките в добре загрято олио.

Поднесете ги поръсени с пудра захар, с любимо домашно сладко или със сирене.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: