Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пелмени»Китайски пържени пелмени

Китайски пържени пелмени

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Китайски пържени пелмени
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
14
"Китайска кухня у дома - започваме с китайски пържени пелмени и гарантираме, че ще ви харесат"

Необходими Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • брашно - 280 г
  • вода - 150 мл
  • сол - 1 щипка
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • кайма - 200 г телешка
  • праз - 1 стрък, само бялата част
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • подправка за пелмени - 1 ч.л. готова китайска*
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното и солта в купа и добавете студената вода. Разбъркайте и омесете с ръце меко и еластично тесто. Добавете при необходимост още брашно или още вода. Оставете тестото да почине около 20 мин.

Направете плънката, като нарежете бялата част на праза на ситно и я добавите към каймата. Добавете подправките, сусамовото олио, овкусете със сол и омесете каймата.

Разделете тестото на 12-14 топчета. Разточете всяко на тънко кръгче.

Поставете от каймата и прихлупете на полумесец. Залепете, краищата като се опитате да налепите едната страна на плисе към другата.

Направете всички пелмени, като ги подреждате върху набрашнена повърхност.

Загрейте олиото и изпържете пелмените за по около 3-4 мин от всяка страна.

Сервирайте горещи със соев сос или друг сос за потапяне.

* Готовата китайска смес за пелмени съдържа канела, звезден анасон, шарен пипер, див копър, карамфил, джинджифил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: