Вкусен Славянски Гювеч

21/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 099
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. /червени, зелени/
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 с.л. от консерва
  • олио - 50 мл
  • ориз - 150 г
  • зеленчукова подправка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на ситно.

Загрейте олиото в дълбок тиган и добавете зеленчуците. Гответе, докато омекнат.

Прибавете добре измития ориз. След като оризът промени цвета си, добавете доматите от консерва. Поръсете с черен пипер, зеленчукова подправка, сол и червен пипер.

Разбъркайте и изсипете сместа в тава за печене. Добавете топла вода /2-3 чаши/, ката покриете добре ориза.

Изпечете на 200 градуса до готовност. След като водата се изпари и оризът е омекнал, Славянският гювеч е готов.

Добавете маслините и ситно нарязан свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар