Домашни шоколадови бонбони с бишкоти

06/10/2018
"Всеки знае как се ядат вкусни бонбони, но сега е време да се научите как се правят невероятните домашни шоколадови бонбони с бишкоти "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 746
  • Преглеждания за месеца2089
  • Преглеждания за седмицата1007
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • бишкоти - 15 бр. Савоярди
  • маскарпоне - 125 г
  • пудра захар - 2 с. л.
  • еспресо - 40 мл (студено)
  • есенция - няколко капки ромова есенция
  • орехи - 2 с. л.
  • черен шоколад - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопър смелете бишкотите и орехите на брашно. Прехвърлете ги в купа. В друга купичка сложете кафето, захарта, есенцията и маскарпонето.

Разбъркайте до еднородна смес и изсипете при бишкотите. Омесете всичко до получаване на топка тесто.

Оформете бонбони с големината на орех. Шоколада разтопете на водна баня и го прехвърлете в чаена чаша. Пригответе си поднос с хартия за готвене.

С помощта на вилица потопете един бонбон и го извадете. Задръжте над чашата за да падне излишния шоколад. Поставете бонбона в подноса. Така процедирайте и с останалите бонбони.

С помощта на вилица разнесете останалия шоколад върху готовите шоколадови бонбони. Приберете в хладилник за 3-4 часа.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14
marcheva14
04.11.2018 00:12
Ели, здравей!
Чудесна рецепта и аз още тогава веднага я записах. Днес, по повод на Задушница, имах предвид да ги приготвя тези разкошни бонбони. Приготвих ги, Ели, е няма такова удоволствие, благодаря!
Ели ще си разреша да кача още една снимка, само за да ги видиш готови, малко ми е неудобно , нямах време да подготвям снимките, бързах, защото твоите снимки на бонбоните са чудесни.
Поздрав!
0
0
Самира
Самира
06.10.2018 13:10
Много изкусителни и направени супер.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв