Котлети от акула със зеленчуци на пара

22/11/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваГотвач4054001023
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо73
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • котлети от акула - 3 - 4 бр.
  • хималайска сол - на вкус
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л., пресен
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • броколи - 1 пак., замразени
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - за овкусяване
  • лимони - 3 - 4 резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите от акула се овкусяват със сол, черен пипер и лимонов сок. Оставят се за около 30 минути в хладилник.

Картофите и морковите се обелват и нарязват на малки парченца. Слагат се в купа заедно с броколите и малко сол на вкус, разбърква се.

В тавичката на уред за пара се изсипват зеленчуците, а в друга тавичка се нареждат котлетите от акула върху всеки резен лимон.

Тавичките се подреждат една върху друга, уредът и се включва според указанията му.

След това се сервира топло със струя зехтин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар