Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Гювечета»Гювечета с наденица, картофи и яйца

Гювечета с наденица, картофи и яйца

Гювечета с наденица, картофи и яйца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
21/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Такива богати гювечета може да си хапваме всеки ден, а вие"

Необходими Продукти

  • наденички - 4 малки
  • яйца - 4 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • бекон - 100 г пушен
  • моркови - 4 малки
  • лютеница - 4 с.л.
  • бульон - 2 пилешки бульончета
  • бира - 1 кутийка от 330 мл
  • сирене - бучка
  • кашкавал
  • печурки - 12 бр.
  • чушки - 4 бр. печени
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • пушен червен пипер
  • олио - 4 с.л. / зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на всяко гювече нарежете по един картоф на кубчета. Отгоре сипете лука и моркова, нарязани на дребно. Сложете малко наденичка. Обелете и нарежете гъбите. Добавете и тях.

Сложете бекона, останалата наденичка и подправките. Натрошете по половин пилешки бульон във всяко. Налейте бирата и печете във фурна на 200 градуса около 90 минути със затворени капачета.

Малко преди да ги изключите, отворете и сложете сиренето (натрошено) и кашкавала (настърган).

Чукнете по едно яйце и върнете да се запичат до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нешев
Нешев
Точно такава рецепта търсех . Много добре звучи . Веднага я почвам ☺!
15.02.2019 12:38
1