gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Гювечета»Гювечета с наденица, картофи и яйца

Гювечета с наденица, картофи и яйца

Гювечета с наденица, картофи и яйца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
21/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
"Такива богати гювечета може да си хапваме всеки ден, а вие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на всяко гювече нарежете по един картоф на кубчета. Отгоре сипете лука и моркова, нарязани на дребно. Сложете малко наденичка. Обелете и нарежете гъбите. Добавете и тях.

Сложете бекона, останалата наденичка и подправките. Натрошете по половин пилешки бульон във всяко. Налейте бирата и печете във фурна на 200 градуса около 90 минути със затворени капачета.

Малко преди да ги изключите, отворете и сложете сиренето (натрошено) и кашкавала (настърган).

Чукнете по едно яйце и върнете да се запичат до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: