Руски пирог с пресен кокос

21/11/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кефир - 70 мл или айрян с прясно мляко
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 1/2 ч.л
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • сметана - 70 - 80 мл, 25 - 30 %
  • кокосови стърготини - 5 с.л. пресни (35 грама)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцето, половината от захарта, щипката сол, кефирът.

Прибавя се пресятото брашно и бакпулверът. Разбърква се внимателно и се изсипва в малка тавичка с хартия за печене.

В друга купа се смесват кокосовите стърготини, ваниловата захар, другата половина от захарта.

Кокосовата смес се разпределя равномерно върху сместа в тавичката.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. Когато стане златисто отгоре се покрива с алуминиево фолио, за да не изгори.

След като се изпече още горещ се полива със сметаната. Охлажда се пирогът и се сервира.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар